Ingredients
- 200 gr. de sucre
- ous: 2 rovells i 1 clara
- 200 gr. de farina
- 175 gr. de mantega
- 1 pessic de sal
- sucre de vainilla
Preparació
1. Posa la mantega en un bol i escalafala al microones fins que estigui desfeta.
2. Tira el sucre al bol i remena-ho bé amb les barilles fins que els sucre quedi disolt.
3. Hi afegim els dos rovells d'ou i la clara, el sucre de vainilla (al gust) i el pessic de sal. Continuem remenant fins que la masa quedi cremosa i homogènia.
4. Tamisem la farina per sobre la massa i ho amasem tot amb les mans fins que quedi una barreja més o menys consistent.
5. Quan tinguem la massa acabada l'emboliquem amb un paper film transparent i la deixem al congelador una mitja horeta.
Ja tenim la massa preparada, ara només queda fer les galetes.
6. Preescalafa el forn a uns 180 º.
7. Empolsa bé el màrmol de farina perque no s'hi enganxi la massa i estira-la fins que faci un gruix d'aproximadament 3 mm. Jo faig servir un rodet de fusta però també pots posar un paper film per sobre i fer servir una ampolla de vidre o algo que s'hi assembli.
8. Ara amb els motlles de forma de nadal (si en tens) vas tallant la massa i vas fent les galetes. Si no tens motlles d'aquests pots invertar-te la forma i tallar la massa com a tu t'agradi.
9. Posa un paper de forn a la safata del forn i empolsa'l de farina.Ves-hi col·locant les galetes. Les hauries de posar no gaire juntes, amb uns 3 cm de separació.
10. Quan tinguis la safata plena posa-les al forn durant uns 10 minuts o menys. Quan veguis que comencen a cambiar de color treu-les, sinó et quedaran massa dures.
11. Ja està, deixa-les refredar.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada