22.4.11

Magdalenes de xocolata

INGREDIENTS

  • 100 gr farina de reposteria
  • 80 gr de maizena
  • 2 ous
  • 120 gr sucre
  • 50 gr llet
  • 120 gr oli d'oliva
  • 20 gr de nesquik o colacao
  • 1 sobre de llevadura royal
  • 8-10 quadradets de xocolata postres nestlé o similar 
PREPARACIÓ 


1. En un bol possem els 2 ous i el sucre i ho remenem una estona fins que el sucre quedi ben dissolt
2. Al mateix bol hi afegim la llet i l'oli i continuem barrejant.
3. Afegim al bol el cacao, la farina, la maizena i la llevadura i hi passem la batedora a velocitat lenta.
4. Ja tenim la massa preparada.  A continuació, preparem els motlles de les magdalenes amb un paperet ben maco i els omplim fins la meitat amb la massa.
5. Possem la safata de les magdalenes al forn (preescalfat) i les deixem uns 25 minuts a 180º sense obrir la porta.
6. Per preparar la cobertura de xocolata posarem en un bol petit els quadradets de la xocolata de postres, una cullerada petita de mantega i una cullerada de llet i ho escalfarem al microones 45 segons. Ho retirem i ho remenem bé fins que quedi una xocolata desfeta i sense grumolls. Ho possem per sobre les magdalenes.
7. Deixa refredar les madalenes i la xocolata. Bon profit!! 


20.4.11

Flam d'ou super express

Ingredients

- 1 ou per cada flam que vulguis fer
- sucre
- llet
- sucre de vainilla

Preparació

  1. Trenca i possa en un bol els ous que vulguis (1 per cada flam aprox.). En aquesta recepta es fa servir la mida de mitja closca d'ou per afegir els altres ingredients. Bat bé els ous.
  2. Afegeix al bol tantes mitjes closques d'ou de sucre com ous hagis afegit. P.e. si has possat 3 ous possa-hi 3 mitjes closques de sucre. Barreja-ho amb les barilles fins que el sucre quedi ben remenat.
  3. Afegeix al bol el doble de mitjes closques d'ou de llet com ous hagis afegit. P.e. si has possat 3 ous possa-hi 6 mitjes closques de llet. Barreja-ho bé amb les barilles. Pots afegir una mica de sucre de vainilla per aromatitzar.
  4. Possa a cada flamera sucre cremat royal al teu gust i omple-les amb la barreja que hem preparat.
  5. Possa les flameres a l'olla i afegeix-hi 1-1 1/2 dits d'aigua sense que es mullin els flams!
 6. Tapa l'olla i quan puji el piuet de seguretat comença a comptar fins a 5-6 minuts. Retira l'olla del foc i obre-la quan s'hagi fet la descompressió. Bualà!

7. Treu els flams de l'olla, deixa'ls refredar i, en acabat possa'ls a la nevera. Jo no m'he pogut aguantar...


18.4.11

Flam d'ou tradicional

Ingredients

- 4 ous
- 1/2 litre de llet
- 8 cullerades grans de sucre
- sucre de vainilla (opcional)
- canyella (opcional)

Preparació

1. Posa la llet, el sucre i la canyella a una cassoleta i remena. Quan comenci a arrancar a bullir retira-ho del foc.

2. En un bol s'han de batre els 4 ous. Després hi tires la barreja de la llet amb sucre i ho remenes.

3. Possa a cada flamera una mica de sucre líquid royal.

4.Possa la barreja a les flameres i ho col·loques en una safata amb 1 dit d'aigua. Tapa-ho bé amb paper de plata i cap al forn a 200 graus uns 3/4 d'hora. Cap al final destapa-ho i deixa-ho al forn 5 minuts més.

4. Ja està! Deixa refredar els flams i després possa'ls a la nevera.