25.4.11

Mona de Pasqua de xocolata

Ingredients
  • 250 gr de farina  
  • 250 gr de sucre
  • 10 gr de llevadura royal
  • 6 ous
  • nocilla
  • xocolata de postres (1 rajola)

Preparació
1. Agafem els 6 ous i separem la clara del rovell en dos bols diferents. Montem les clares en un bol. En acabat, afegim un pessic de sal. 

 2. Al bol dels rovells hi afegim el sucre i ho anem remenant amb la batedora elèctrica. 





 3. Quan ho tinguem ben remenat anem afegint amb molt de compte les clares al bol i ho anem remenant a poc a poc amb moviments suaus amb la llengueta o una cullera de fusta. 
4. Quan ho tinguem tot ben remenat hi anem afegint la farina a poc a poc tamissant-la amb un colador de ferro. No la posis tota de cop, ves possant i remenant perque no et quedin grumolls. També hi afegim la llevadura.

5. Ja tenim la massa del pa de pessic preparada. Ho possem en un motlle rodó ben untat amb mantega i una mica de farina i cap al forn encès per la part de baix uns 35 minuts a 180º. Quan faltin 5 minuts encèn també la part de dalt del forn. I fes la proba de punxar el ganivet, si surt moll vol dir que encara no està fet. 

6. Un cop fet el pa de pessic el deixem refredar...Quan estigui fred el tallem per la meitat el farcim de nocilla o melmelada (al gust) i el tanquem. 

7. Per fer la cobertura exterior de xocolata trenquem la rajola de xocolata de postres i la possem en un bol amb una mica de mantega i de llet i ho escalfem al microones 1 minut. Remenem bé fins que quedi una xocolata desfeta i fina i ja podem començar a possar la xocolata per tota la mona. Quan es refredi la mona la xocolata quedarà dura.


8.  Jo també l'he decorat amb "virutes" de colors i lacasitos...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada